Det vankas Premiär!

Härligt! Äntligen! På måndag sparkar Tidernas Damallsvenska igång! Här tänkte jag ge en kort introduktion om premiäromgången.

AIK-Piteå. Det blir första gången i historien som Piteå vinner mot AIK. Lagen har mötts två gånger tidigare och det var 2009 då AIK vann båda mötena med 3-1 och 1-0. Nu blir det en enkel promenad för premiärstarka norrbottningar som snodde poäng av Linköping borta förra säsongen. Mitt tips: 0-2.

Tyresö-Örebro. Lagen möttes tre gånger ifjol och Örebro vann den viktiga sista matchen lagen emellan då man spelare bort Tyresö från guldet. Läge för revansch direkt! Lagen har faktiskt mötts de två senaste åren i Svenska Cupen också och vunnit varsin gång. Totalt på sex möten står det 3-3. Ingen match oavgjord (även om cupmötet 2010 gick till förlängning och KIF-seger) och det blir det inte nu heller. Storpublik, litet spänt i första halvlek men sedan lossnar det. Marta gör mål direkt. Sänds i TV4 Sport. Mitt tips: 3-0.

Umeå-Vittsjö. Har aldrig spelat mot varandra. Tufft för skåningarna att börja uppe på, i damfotbollssammanhang, klassiska Gammliavallen. Kanske kyla och snö. Men även spänt för Umeå med sitt unga lag att få en måste-vinna-match direkt. Även här spänt i första innan det lossnar. Jenny Hjolman fortsätter sin succéartade försäsong och trycker in två bollar. Mitt tips. 2-0.

Kristianstad-Linköping. Kristianstad har faktiskt aldrig vunnit mot Linköping på nio försök. En oavgjord har det blivit, ifjol 0-0. I övrigt åtta segrar för östgötarna och totalt förkrossande 28-4 i målskillnad! Allt detta faktiskt i Damallsvenskan med ett undantag, 4-2 i Svenska Cupen. Faktum är att LFC är ett riktigt så kallat ”bogey team” för Kristianstad. Hemma på Vilans IP har siffrorna blivit 0-7, 1-2, 2-4, 0-5 och 0-0. Är traditionens makt stor eller vänder det nu? Kosovare Asllani kommer att vara laddad i alla fall när hon möter klubben som inte gav henne nytt förtroende. Eller lämnade hon själv? Uppgifterna på nätet går isär. Mitt tips: 1-2.

Jitex-Malmö. Svår premiär för Jitex som ändå gjort en mycket bra försäsong. Malmö har spelat Champions League och borde vara bättre förberedda och har också kunnat smyga litet i skymundan bakom Tyresö och Linköping i förhandssnacket. Jag tror att Mittag, Bachmann och Schmidt växlar upp ordentligt och chockar Stefan Rehn rejält. Malmö har också 6-0 i matcher och hela 24-4 i mål sedan Jitex kom upp i Damallsvenskan. Mitt tips. 1-3.

Kopparbergs/Göteborg-Djurgården. Spelas tisdag och direktsänds i TV4 Sport. Göteborg ligger mil före i förberedelserna och tack vare Arsenalmötena har man hunnit spela in de nya amerikanska proffsen också. Djurgården hade ju som sagt inte ens lag att spela med igår. Två klassiska damlag som gått från Kopparbergs/Landvetter till Göteborg respektive Djurgården och Älvsjö till Djurgården/Älvsjö och nu Djurgården Damfotboll. 20 möten sedan 2002 har inneburit 10 segrar för Djurgården, fyra oavgjorda och sex Göteborgsvinster. Vad som är mer anmärkningsvärt är att Göteborg bara vunnit två av de nio senaste mötena trots att man de senaste åren haft ett betydligt starkare lag. Den här upplagan av Djurgården är tyvärr alldeles för svag. Christen Press träffar målet den här gången. Mitt tips: 2-0.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s